..:: LKMT.cz Bórd ::..

Diskuzní plac nejen ostravských spotterů
Právě je 13 dub 2024, 02:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 10 říj 2010, 19:54 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1644
Kontaktuj vyvojare PMDG a pozaduj vraceni penez za zmetek :!: :D :D :D Jinak reseni nevim :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 10 říj 2010, 20:24 
Offline
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Registrován: 19 lis 2008, 15:27
Příspěvky: 943
Spotting: All
To bych mel kontaktovat spis Microsoft. Na XP to jde na jejich slavnych Se7Enach ne :(((


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 10 říj 2010, 20:40 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:17
Příspěvky: 523
Bydliště: Ostrava
Spotting: babské sprchy
Stroj: komatsu
U koupeného modelu není třeba editovat aircraft.cfg tak bych hledal chybu spíš něgde jinde :trt: :chuj:

_________________
:shock:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 10 říj 2010, 20:42 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3133
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
bumper píše:
Kontaktuj vyvojare PMDG a pozaduj vraceni penez za zmetek :!: :D :D :D Jinak reseni nevim :(

Bumper - vše jsem ti vysvětli přez ICQ. Věřil jsem, že jsi to pochopil. Pokud míníš takto lacině rýpat, tak sem raději nepiš. Dik

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 10 říj 2010, 20:59 
Offline
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Registrován: 19 lis 2008, 15:27
Příspěvky: 943
Spotting: All
Yany : Ale jeste na Xp mi to jelo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 10 říj 2010, 21:09 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1644
EASY píše:
bumper píše:
Kontaktuj vyvojare PMDG a pozaduj vraceni penez za zmetek :!: :D :D :D Jinak reseni nevim :(

Bumper - vše jsem ti vysvětli přez ICQ. Věřil jsem, že jsi to pochopil. Pokud míníš takto lacině rýpat, tak sem raději nepiš. Dik


Ja mam nastesti smysl pro humor ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 21 říj 2010, 10:53 
Offline
Amatér
Amatér

Registrován: 21 říj 2010, 10:14
Příspěvky: 2
Ahoj všem :-)

Osobně znám jen Easyho a Engina, tak doufám, že si mě ještě pamatujete :-) Od Beskyd už uběhla slušná doba.

Můj dotaz směřuje asi primárně na Easyho. Řeším problém s FS, respektivě s Win7 a FS9.
Četl jsem tu, že to je poměrně neštastná kombinace. Abych přiblížil mou situaci.

Sestava:

Core 2 Duo E6750 OC na 3,2 Ghz
4GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition
MSI P6N SLI-F V2 - nForce650i SLi DDR2 800, 2xPCIe x16, SATA II, RAID, USB2.0, GLAN sc775
2x GeForce 8800GTX ve SLi

Provedl jsem čistou instalaci Win7 64Bit a čistou instalaci FS9 + update na 9.1
Nainstaloval EDDF od Aerosoftu, Prahu, A320 Wilco, SQ box na online

Když to pustím, tak se stává, že to po nějaké (různé) době spadne do černé obrazovky. Po cca 10 vteřinách černé obrazovky se již ve Win vyhodí hláška, že FS9 přestal pracovat a jestli chci vyhledat online řešení nebo ukončit program.

Netuším co s tím. Měl bych to radši přeinstalovat XPčkama a přijít o 1GB RAM nebo to zkoušet optimalizovat návodama co jsem našel zde na fóru?

Díky moc za radu.

Jakub


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 21 říj 2010, 13:05 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3133
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
AHOJ DRAKU - ZDRAVÍM TĚ A CO NEJSRDEČNĚJI VÍTÁM U NÁS
Tak toť ta kladná část odpovědi.
Teď k tvému problému. Obávám se, že spíš než na mě, to bude optázka na ENGINA.
Co se týče provozování FS9 na různých systémech asi tolik. S Win 7 mám minimální zkušenost. Víceméně jsem to testoval s TOMÁŠEM GURECKÝM a moc radosti nám to neudělalo. Já osobně si myslím, že WIN7 jsou krok do předu. Určitě umí líp a efektivněji pracovat s novým HW. Druhá věc je kompatibilita s FS9, jelikož přece jen, co si budem povídat, je to poněkud starý i když pro nás mající cenu zlata, soft. V každém případě instalace některých addonů do win7 není zdaleka tak bezporblémová, jak do XP. Nicméně to vůbec nehraje roli v tom, že by to mělo padat.

Takže můj názor je tento: může to být jak vadný HW, stejně tak, jako softwarová chyba. Nejlíp by bylo, mrknout do prohlížeče událostí a vyhledat, jestli to k tomu něco píše a jestli ano, tak co. Co se týče FS9, tak velikost RAM bych vůbec neřešil. Jestli XP je schopno využít míň než win7, je podle mého názoru fuck. A o tolik zas nepřijdeš. Ale jak říkám, myslím si, že se systémem jako takovým, to nebude mít co do činění. Spíš se špatnou instalací, chybujícím čímkoliv v PC.
Mi se stalo, že mi z ničeho nic tež začala padat FSka do blackscreenu. Rada ENGINA byla zkusit nejdřív znova natáhnout systém a vše znova. Ale bo jsem líný, a dceři se začalo totéž stávat v SIMS, tipl sem to na grafiku. T.G mi půjčil svou a ejhle - jelo to jak víno. Takže pevně věřím, že se nebudu muset jebat sa formatem a zakoupením grafiky to vyřešim.

Rozhodně za sebe, bych postupoval takto. Nejdřív bych se mrkl do toho výpisu událostí, jestli tam něco bude. Pak bych ověřil, jetli to třeba padá ještě u něčeho jinýho. (vyzkoušel bych nějakou náročnější hru popř. nějaký zátěžový testovací program). Podle toho bych pak postupoval. Jestliže vše bude "NEGATIVE" - pak nezbývá než věřit, že chyba je ve FS a tudíž bych to vše důkladně promazal a nainstaloval znovu. Pokud to bude padat i v jiných aplikacích, chyba bude v SW, nebo HW. Pak nezbývá, než zformatovat a přeinstalit system a pokud to bude dělat nadále - pak odborný servis, který odhalí chybnou komponentu.
Asi jsem ti moc radost neudělal - ale nic lepčiho mě fčil nenapadá.

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 21 říj 2010, 21:46 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2008, 12:01
Příspěvky: 614
Bydliště: už Ostrava
Spotting: Mošnovská Věžka, nu ni?
Stroj: A319-111 G-EZAF
Čuss pane.

Tak to nevím proč na mě, já bohužel Win7 zatím s WinXP nikde nemám. Bojím se, že dokud odněkud nevytáhneš nějaký log co je blbě, tak bude každá rada drahá. Win7 nemají něco jako systémový log jak měly XPčka?

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 11:26 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1644
engin píše:
Win7 nemají něco jako systémový log jak měly XPčka?

Maji, zaznamenavaji kompletni historii provozu win, kde se ti zaznamenava co se ktery den pridalo, ubralo, ktera aplikace spadla, vcetne podrobnejsiho vypisu chyb. Otazka ale je, co z toho vycte, podle me asi nic moc. Kazdou chybu padu nejake aplikace muze odeslat do centra pomoci, tomu se ale tak nejak pouze zasmeju, protoze se mi jeste nestalo, ze by mi na nejakou chybu, kdy neco spadlo dosla odpoved s resenim problemu. Nicmene tahle sranda tam je :) Najde to nekde v centrum akci, nebo jak se tomu nadava.

Jeste k te kombinaci Win7 a FS9, myslim si, ze to neni zase az tak horky a spatny jak se to na prvni pohled zda. Nejhorsi vec je ta, ze kdo prechazi z XP, vubec netusi, ze Win7 nedovoluji zapis do adresaru program files a od toho se vlastne odviji uplne vsechny problemy, ktere jsem zatim zaznamenal. Zakladni vec je, mit ucet jako administrator a pro jistotu jeste nainstalovat FSku mimo program files, pak by nemel nastat zadnej zasadnejsi problem, krom nekterych dodatecnych addonu ( ale to uz tezko dokazu posoudit ) nemam cas ani chut testovat kazdej addon. Ostatne od te doby co jsme si nainstaloval Dirt2, uvidel ty graficke orgie, tak uz jsem zadnej " skaredej " sim nepustil :lol: Prijde mi to totiz tak trochu jako parodie na gamesku, jak by mela vypadat v roce 2010. Ale to jen odbocuju a vim, ze za par dni me to zase prejde, to az Dirt2 dojezdim. Ale kdyz nad tim premyslim, tak pak asi poridim Mafii 2, mno a pak by uz mohl vyjit Dirt3 :-D Tak mozna Microsoft Flight to ( po graficke strance ) zlepsi, teda pokud se to bude na rozdil od FSX i hejbat :chuj:


Naposledy upravil bumper dne 22 říj 2010, 23:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 11:49 
Offline
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Registrován: 19 lis 2008, 15:27
Příspěvky: 943
Spotting: All
No k tomu dotazu, Preinstall FS si asi zkousel, a zkousel si to aji pred tim nez nainstalujes addony ?
Napred to udelej takto, nainstaluj FSku bez Updatu. Hod default ero na default scenerku a potom za :
a) Pokud ti to nespadne tak zacni po jedne instalovat addony a po kazdem addonu to zkus(, pokud tito po instalaci A320 nespadne nainstaluj napr. EDDF, pokud ti to po EDDF spadne tak hledej problem u EDDF :))
b) Pokud ti to spadne i bez addonu tak bych se asi podival do toho vypisu popr. pohledal ten problem jinde. viz. Easy a spol.
P.S. Zkus jeste to spustit v kompatibilite s Windows Xp SP3 me to nekdy dost pomohlo

Bumper : No k tomu MSF, zas to ma ale byt arkada a ne sim podle toho co ctu coz bude na hovno...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 13:16 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3133
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
ATR píše:
No k tomu MSF, zas to ma ale byt arkada a ne sim podle toho co ctu coz bude na hovno...

šak to nelitej, tě nikdo nenuti. Mě fs9 baví a dlouho doufám ještě bude a je mi zcela v paži jestli je to arkáda, nebo kaskáda, nebo průplav. To za jedno. Za druhe Vanilla je dost zkušený, ostřílený uživatel FSky a jestli si nevěděl rady, tak právě proto dával dotaz sem. Takže návody tipu vše odinstaluj a zkoušej postupně nejen že zná, ale dozví se všude. Nejspíš, proto, že mám dojem, jsem to byl já, kdo mu v Beskydech ladil FSku, doufám k plné jeho spokojenosti a ENGIN, zase jako jediný tady z nás profesionál.
Takže bych opravdu postupoval, podle Engina a snažil se najít nějaký log o výpisu chyb o pokud ho nerozluští ani pomocí google, odeslal bych to Enginovi aspoň na zkouknutí. Pak bych potupoval teprve dál. Jinak jak psal Bumper - měl jsem na mysli právě ty odlišnosti, které je třeba mít na paměti, když dávám FS9 do win7. Nicnéně, jak jsem psal u některých addonů to vyžadovalo dodatečné instalace jakch si dll a podobnach ptákovin. Proto jsem psal, že instalace není tak bezproblémová, jako do XP, zvlášť pak pro ty, kdo se v tom nevyznají a chcou nainstalit a hrát.

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 13:16 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1644
ATR píše:
Bumper : No k tomu MSF, zas to ma ale byt arkada a ne sim podle toho co ctu coz bude na hovno...


To je jasny, vsak ja Dirt2 taky nepouzivam misto autoskoly, taky je to arkada jak prase, ovsem spickove zpracovana, vyuzivajici dostupny HW naplno. Popravde, kdyby v takove grafice a kvalite udelal nekdo letadla, tak mi bude fakt uplne putna, ze to je vice arkada, nez tlacitkobudikovej radoby simulator od MS. Ja uz to beru hlavne na odfrknuti a pobaveni, takze pokud budu chtit neco na urovni simulatoru, poridim si XPL 10, no a k tomu na pobaveni bych klidne bral ten arkadovej MS Flight. Uvidime, co z toho nakonec vubec vyleze, ja si osobne myslim, ze zatim ani MS nevi, co to vlastne bude. Podle informaci co jsou zatim dostupne nevime vlastne nic a to render video, to je uplna komedie :) ostatne vzpomenme si co vydaval MS za matros, jak bude vypadat FSX pod DX10, mno a pustte si to dneska a srovnejte s tema screenama :roll:


Naposledy upravil bumper dne 22 říj 2010, 23:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 13:26 
Offline
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Registrován: 19 lis 2008, 15:27
Příspěvky: 943
Spotting: All
Easy : Ok necham to na vas...
Bumper : Tak v tom souhlasim. Pokud to bude doře zpracovane tak si to urcite taky zalitam... A k te FSX to je taky pravda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 13:35 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3133
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
ATR!!! to nebylo myšleno špatně!!! spiš omluvně, proč Kuba ten dotaz směřoval na mě a Engina. ;)

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 13:38 
Offline
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Registrován: 19 lis 2008, 15:27
Příspěvky: 943
Spotting: All
Ja to taky nemyslel ale spatne ... :) Myslel sem to ve smyslu "Ok uz mi dosly napady, necham to na vas" :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 13:49 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3133
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
buť v klidu - tež už žadne nemam - jinymi slovy, jak začne padat comp, je to na pyču :evil:

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 14:34 
Offline
Amatér
Amatér

Registrován: 21 říj 2010, 10:14
Příspěvky: 2
Díky za rady. Jak píše Easy, tak nějakou dobu ve FS už aktivně působím, ale FS dokáže překvapit po každé co se znova nainstaluje :-) Easyho jsem oslovil právě proto, že mi v Beskydech poladil FS neskutečným způsobem. Byla to pecka :!:

Postupnou instalaci jsem zkoušel, bohužel to nepřineslo žádný výsledek. Padalo to naprosto neočekávaně jak bez updatované FS9, tak s updatem. Bez addonu i s ním.

Nevydržel jsem to a 64bit W7 jsem přehodil na 32bit W7, protože jsem nemohl najít XP.
Včera jsem to odzkoušel na online letu PRG-FRA a zatím to drží.

Ještě to potřebuji nějak poladit co se týká grafiky, takže očekávám, že se to ještě několikrát dojebe než se to usadí :-)
Škoda, že už nejsou Beskydy, potřeboval bych, aby mi to Easy trochu vyladil :lol:

Každopádně díky za rady!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 18:56 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1644
Vanilla píše:
Nevydržel jsem to a 64bit W7 jsem přehodil na 32bit W7, protože jsem nemohl najít XP


Takze jsi preinstaloval komplet system ? :shock: Kurna, ze by 64bit melo vliv na addon, no u FSky je mozny asi uplne vsechno :) Fakt je, ze dneska jsem na nejakym foru, uz nevim kde cetl, ze nekdo kvuli problemu s kurzorem v FSX menil Win7 32bit na Win 64bit a ze to problem vyresilo. Z tohoto pohledu by me zajimalo, jestli to nahodou nevyresila samotna reinstalace systemu a je jedno jestli tam hodi 64, nebo 32bit. Predpokladam teda, ze se jedna o novou cistou instalaci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS2004 + Win 7
PříspěvekNapsal: 22 říj 2010, 21:01 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2008, 12:01
Příspěvky: 614
Bydliště: už Ostrava
Spotting: Mošnovská Věžka, nu ni?
Stroj: A319-111 G-EZAF
Vanilla píše:
Díky za rady. Jak píše Easy, tak nějakou dobu ve FS už aktivně působím, ale FS dokáže překvapit po každé co se znova nainstaluje :-) Easyho jsem oslovil právě proto, že mi v Beskydech poladil FS neskutečným způsobem. Byla to pecka :!:

Postupnou instalaci jsem zkoušel, bohužel to nepřineslo žádný výsledek. Padalo to naprosto neočekávaně jak bez updatované FS9, tak s updatem. Bez addonu i s ním.

Nevydržel jsem to a 64bit W7 jsem přehodil na 32bit W7, protože jsem nemohl najít XP.
Včera jsem to odzkoušel na online letu PRG-FRA a zatím to drží.

Ještě to potřebuji nějak poladit co se týká grafiky, takže očekávám, že se to ještě několikrát dojebe než se to usadí :-)
Škoda, že už nejsou Beskydy, potřeboval bych, aby mi to Easy trochu vyladil :lol:

Každopádně díky za rady!


To dovez na simbeer :D

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz